Principal


La vista cansada

📎 Moxie Marlinspike » My first impressions of web3

Per fer utilitzables aquestes tecnologies, l’espai s’està consolidant al voltant de… plataformes. Una altra vegada. Gent que mantindrà servidors per tu i controlarà les iteracions de les noves funcionalitats que emergeixin. Infura, OpenSea, Coinbase, Etherscan.

El web3 és un web de servidors. La cadena de blocs és una xarxa d’iguals, però només entre servidors. Malgrat la promesa de descentralització i de confiança fermament assentada en la criptografia, clients d’usuari com MetaMask només poden interactuar amb la cadena de blocs d’Ethereum mitjançant plataformes com etherscan, Infura o OpenSea, i ho fan sense cap mena d’autenticació o signatura criptogràfica. És a dir, donant per descomptat que cal confiar en aquests intermediaris.