Principal


La vista cansada

馃搸 The automatic muse

Nicholas Carr defensa el potencial creatiu dels algoritmes de generaci贸 autom脿tica de text i els compara amb les sessions d’espiritisme i escriptura autom脿tica de W. B. Yeats i Georgie Hyde Lees.

Una manera de pensar les eines de generaci贸 de text basades en IA com el GPT-3 d’OpenAI 茅s com a clarividents. S贸n m猫diums que porten les paraules del passat al present en una nova disposici贸. Al cap i a la fi, GPT-3 no crea text del no-res. Es basa en un vast corpus d’expressi贸 humana i, a trav茅s d’un procediment estad铆stic quasi m铆stic (ning煤 pot explicar exactament qu猫 est脿 fent), sintetitza totes aquelles paraules antigues en quelcom nou, quelcom intel路ligible per al seu interlocutor i que requereix interpretaci贸. Quan parlem amb GPT-3, en certa manera entrem en comuni贸 amb els morts.