Principal


La vista cansada

ūüďé Why it’s too early to get excited about Web3

Tim O‚ÄôReilly, que va definir la Web 2.0 fa setze anys, reflexiona una mica a contracor sobre aquest futur possible. S’assembla m√©s a la bombolla de les punt com o a la bombolla financera? Quins punts de contacte t√© amb el m√≥n real o amb necessitats reals, si √©s que en t√©? Quina utilitat? Quan explotar√†? Qu√® en quedar√†?

Els desenvolupadors de la cadena de blocs creuen que aquesta vegada han trobat una resposta estructural a la recentralitzaci√≥, per√≤ jo tendeixo a dubtar-ho. Una pregunta interessant que hom pot fer √©s quin podria ser el pr√≤xim punt de centralitzaci√≥ i control. La r√†pida consolidaci√≥ de la mineria de bitcoin en un nombre redu√Įt de mans mitjan√ßant la baixada dels costos energ√®tics de la computaci√≥ indica un tipus de recentralitzaci√≥. N’hi haur√† d’altres.