Principal


La vista cansada

馃搸 Whistleblowers: Software Bug Keeping Some Inmates In Prisons Beyond Release Dates

Segons filtracions del departament de presons d’Arizona, centenars de presos que podrien optar a ser alliberats romanen a la pres贸 perqu猫 el programari de gesti贸 de reclusos no sap interpretar la legislaci贸 vigent.

El programari va costar vint-i-quatre milions de d貌lars, per貌 no s’ha adaptat als canvis normatius. Mentre miren d’actualitzar-lo, l’administraci贸 intenta identificar un a un els presos que podrien eixir al carrer. A hores d’ara ja en s贸n set-cents trenta-tres, per貌 se suposa que n’hi ha molts m茅s. De moment nom茅s s’estan beneficiant d’aquestes mesures aquells que ja sabien ells mateixos que hi tenien dret, o els qui tenen fam铆lies que reclamen.

“Software is eating the world”, va escriure Marc Andreessen, no sense gola. Els processos se simplifiquen per mor de l’automatitzaci贸, l’efici猫ncia i raons m茅s obscures, i tot aix貌 sovint t茅 un cost.