Principal

John Perry Barlow i l’impacte d’Internet

Avui fa tres anys que es va morir John Perry Barlow. Quan començàvem a saber què era això d’Internet, ell era un mite de les xarxes. A Morella, el 1997, vaig tenir l’oportunitat d’escoltar-lo, i de xarrar uns minuts amb ell i la seua acompanyant, en el meu anglès defectuós.

Una de les coses que intente fer a la meua vida és eliminar els mitjans de difusió. Vull eliminar tots els mitjans que no escolten ni responen i possibilitar cultures que no surten de Hollywood.

Després va resultar que l’organització no havia previst el desplaçament, i el meu germà se’ls va emportar en el seu cotxe a Castelló per agafar el tren.

Segons el resum de l’any inclòs en un missatge de Nadal de Barlow a les seues amistats, aquell dia havia vingut a Morella des de Copenhaguen, passant per Barcelona, i se n’anava a Nova York passant novament per Barcelona.

Alguns de vosaltres que esteu familiaritzats amb la meua agenda m’heu suggerit que faça samarretes de la gira, com altres rockers itinerants. El problema és que tota la meua vida s’ha convertit en una gira, i encabir el meu itinerari en l’espai d’una esquena humana requeriria un tipus de lletra més petit del que tenen a mà la majoria d’estampadors.