Principal

Besnét d’un terrorista

Llegisc al Levante d’avui que l’Ajuntament de Morella ha convidat alguns descendents de Ramon Cabrera a visitar la ciutat, en ocasió del bicentenari del general que se celebra enguany. Un dels que han confirmat la participació als actes és l’escriptor i viatger anglès Simon Gandolfi. En el seu blog feia esment de la cita el 15 de juliol passat:

Per família, sóc tan britànic com hispànic. El meu besavi, Ramon Cabrera, era un terrorista espanyol. Va transformar la seua banda terrorista en un exèrcit, va guanyar batalles i va esdevenir marquès del Ter, comte de Morella. He de fer una xarrada a Morella el 6 [en realitat és el 8] de desembre en commemoració del seu bicentenari. En fer això, lloaré un terrorista i em convertiré en un criminal d’acord amb les estúpides lleis proposades per l’actual govern britànic i aprovades pel Parlament. Al govern, tristament, li manquen historiadors. La majoria són advocats. Si foren historiadors s’haurien guardat d’enviar les tropes a la guerra a l’Iraq i a l’Afganistan.

Ja pot ben dir-ho. Qui es pense que no puga ser un dia o altre besnet, o besavi, d’un terrorista, que tire la primera bomba. I que tinga sort i que no li explote a les mans.

Gandolfi era a Panamà quan anotava aquestes frases. Fa menys d’un mes va arribar a la Tierra del Fuego, el punt final d’un viatge en moto per tot el pati de darrere d’en George W. Bush que ha anat enregistrant al seu blog. Té setanta anys i admet que aquesta aventura li feia una mica de respecte, però diu que podien més les ganes de saber què pensen els joves d’Amèrica de la situació dels seus països i de la política dels EUA i del seu aliat, el Regne Unit.