Principal

La informació que Facebook diu que té de tu

Després de l’escàndol de Cambridge Analytica, l’última notícia que he llegit sobre les llibertats que Facebook es pren —i ens lleva— és que ha recollit i mantingut un registre amb les nostres trucades, en els telèfons amb sistema operatiu Android, mentre tècnicament li ha estat possible (fins que Google ha anat ajustant i endurint els permisos de les aplicacions).

Aqueix mateix article que acabe d’enllaçar animava a baixar l’arxiu d’informació que Facebook diu que té de tu. Ho he fet aquest matí. És un fitxer .zip que, una vegada descomprimit, es pot visualitzar en el navegador web. Us puc dir que conté dades realment notables. Entre altres (a més a més de totes les teues fotos, vídeos, publicacions i m’agrada):

  • La teua llista d’amistats, les sol·licituds que has declinat i la gent que et segueix sense demanar-te amistat.
  • Els temes dels quals et mostra publicitat perquè calcula que et poden interessar (en el meu cas, encapçalats per Ice Hockey: poques coses puc pensar que m’interessen menys).
  • L’historial d’anuncis en què has fet clic.
  • La llista d’anunciants a què ha proporcionat la teua informació de contacte (n’he comptat cent vuitanta-quatre).

Segur que Facebook sap de mi, o s’imagina, moltes més coses que no confessa. Seria ben ingenu creure’s que no hi connecta, per exemple, les dades de les seues altres aplicacions (WhatsApp, Instagram). Però per a començar ja està prou bé el resum o recull que envia.